preskoči na sadržaj

Osnovna škola Bršadin

O projektu

Before Christmas decorations, we also decorated our school with all kinds of students' works. Our students are always busy little bees, who are eager to learn, and they, with such great enthusiasm and enjoyment, work on projects. Here I prepared a short video for you to see our work. Enjoy! 

 

On Friday, the 25th of September, we had our second online meeting, this time only the teachers and coordinators from each school met. We talked about the situation in every country connected to the coronavirus. We discussed our project activities in the next few months, that we will carry out with our pupils. We agreed that at this moment is really hard to predict when we will manage to realize our mobilities. We concluded that we will try to do as many online activities that are possible and our project will be actualized.

 

We had our first online meeting on Monday, the 8th of June, 2020. Our students, from all four schools, joined this meeting from their homes or schools. Students introduced themselves with a short presentation, told everyone something about themselves, and shared their expectations about our project. This was a nice way for students to get to know each other and realize that we all have similar problems with the pandemic and online schooling. 

O projektu

Glavna tema su nacionalne ptice i sve se partnerske zemlje slažu podijeliti svoja iskustva i metodologiju kroz glavnu temu. Rezultat projekta bit će vrijedan izvor i iskustvo učenja i poučavanja u budućnosti.

CILJEVI

Mi, timovi iz Latvije, Slovenije, Španjolske, Hrvatske obogaćujemo znanje učenika o prirodi, oni razumiju značaj ptica našom razmjenom iskustva i dobrim partnerskim poslom.

RADNI POSTUPAK

 Odradit ćemo pet treninga za nastavu učenja. Naš plan: jedan kratkoročni zajednički trening za osoblje za dva učitelja iz svake partnerske zemlje i četiri kratkoročne razmjene grupa učenika za četiri učenika i po dva učitelja iz svake partnerske škole. Odabrat ćemo sudionike (učenike u dobi od 12 do 18 godina) po više kriterija: motivacija, odanost, entuzijazam i sposobnost timskog rada na projektu, znanje engleskog jezika i dobro ponašanje te dogovor o sudjelovanju sa svojim roditeljima. Pripremat ćemo i podržati sudionike za cijelo vrijeme trajanja projekta. Zbog toga ćemo svaki mjesec nakon nastave s njima raditi neke dodatne satove. Sigurnost njih osigurat će dvoje iskusnih učitelja tijekom putovanja i posjeta partnerskoj školi.

OČEKIVANI REZULTATI

Očekivani rezultat: novo, korisno znanje o pticama i njihovoj migraciji u svakoj partnerskoj zemlji. Znanje o pticama stečeno međusobnim promatranjem i učenjem. Edukacija o okolišu: učenici će promatrati ptice u njihovom lokalnom okruženju i naučiti kako se brinuti o njima. Podijelit će iskustva korištenjem IKT-a.

Planirat ćemo postići najbolje rezultate povezane s ovom eTwinning platformom, ovdje ćemo uključiti sve projektne materijale, stoga će naši studenti imati mogućnost pridružiti se chat sobi kako bi komunicirali s ostalim članovima projekta. To će se postići prema dobrom planiranju, pravovremeno odrađenim pripremnim radovima i obavljanju svih zadataka tijekom podučavanja učenja na vrijeme. Uzajamna pomoć, marljivost, pozitivna komunikacija i stav pomažu u postizanju očekivanih rezultata.

 


Izvještaji s putovanja

Naša prezentacija o ptici

Autor: Saša Ostojić, 3. 2. 2020. 01:22

https://twinspace.etwinning.net/92911/pages/page/751312

 [više]

I am looking forward to visit

Autor: Saša Ostojić, 3. 2. 2020. 01:08

 [više]

Logos from Croatia

Autor: Saša Ostojić, 3. 2. 2020. 00:58

 [više]

Erasmus+ partneri u projektu, karta

Autor: Saša Ostojić, 3. 2. 2020. 00:55

 

 [više]

Transnacionalni sastanak u Latviji, Erasmus+,"Birds have to fly"

Autor: Saša Ostojić, 30. 1. 2020. 16:34

 
Tatjana Lukić / datum: 6. 12. 2019. 14:25

Prvi transnacionalni sastanak Erasmus + projekta pod nazivom „Brids have too fly“ otpočeo je u Jaunjegavi, 25. studenog 2019. godine i trajao je do 1. prosinca 2019. godine.

Dana, 25. studenog 2019. godine, Tatjana Lukić, ravnateljica škole uputila se s učiteljicom Danijelom Vukov na transnacionalni sastanak. Iz Bršadina stižemo do Budimpešte te letimo u Varšavu gdje provodimo dio dana prije leta za Rigu. Po dolasku u Rigu,  odlazimo u Jaunjegavu.

Za vrijeme sastanka upriličena je za sve sudionike posjeta školi u Jaunjegavi. Upoznali smo se s njihovim odgojno obrazovnim sustavom te posjetili nastavne sate geografije, povijesti, TZK i vrtić koji djeluje u sklopu školske ustanove. Budući da se u ovome mjestu velik značaj pridaje pjesmi i plesu, imali smo priliku posjetiti mnoga društva i na taj način upoznati njihovu običajnu tradiciju. U programu je navedeno da ćemo promatrati ptice, njihove hranilice i kaveze u Jaunjelgavi i okolici te obavljati druge korisne aktivnosti povezane s projektom. Planiran je susret s orintologom i posjet prirodnjačkom muzeju u Rigi. Na sastanku biran je logotip projekta, upoznat rad na e Twiningu. Učitelji su prezentirali svoje škole i nacionalnu pticu. Predzadnji dan učenici i djeca vrtičke dobi upriličili su svečani program. U petak, poslije svečanog programa i podjele certifikata, uslijedio je odlazak u Jurmalu, izletište na obali Baltičkoga mora te nastavak puta u smjeru Rige gdje stižemo u večernjim satima i upoznajemo se s njenim znamenitostima. Dan prije polaska domovima, proveli smo šetajući glavnim gradom Latvije i upoznali brojne  atrakcije i njena monumentarna zdanja. 

U vrijeme trajanja transnacionalnog sastanka s partnerima su utvrđene projektne aktivnosti tijekom dvogodišnjeg razdoblja, odnosno vremena provedbe projektnih aktivnosti. Partneri su usuglasili i precizirali vrijeme mobilnosti s učenicima. Precizirane su aktivnosti koje će se provesti  u svakoj zemlji partnera.  Prilikom održavanja sastanka utvrđeno je da će slovenski partner izraditi Web stranicu te koje će informacije ona sadržavati. Španjolski partner zadužen je za provedbu upitnika dok je Osnovna škola Bršadin  zadužena za Twin Space. Na sastanku je istaknuto da se lokalna zajednica i roditelji trebaju upoznati s projektom. U cilju promoviranja projekta i školske ustanove, dogovorili smo da ćemo pokušat dobiti medijsku pozornost u lokalnim novinama. Naglašeno je da dokumente, članke, fotografije treba čuvati za diseminaciju u završnom izvješću.

 

https://photos.app.goo.gl/e1bWrosJ9VYQcgEs6

https://photos.app.goo.gl/bU8RTyhQFMujyEqW7

https://photos.app.goo.gl/rkTo2CEkx9XC7YxJ6

 [više]

3. je razred hranio ptičice

Autor: Saša Ostojić, 30. 1. 2020. 16:31

 
Saša Ostojić / datum: 9. 12. 2019. 21:26

 [više]

Akcija hranjenja ptica tokom zime

Autor: Saša Ostojić, 30. 1. 2020. 16:28

 
Saša Ostojić / datum: 9. 12. 2019. 21:41

U okviru novog Erasmus+ projekta “Birds have to fly” ove jeseni postavili smo kućice za ptice stanarice u našem školskom dvorištu. Učenici s radošću redovito obilaze kućice i ostavljaju hranu za ptice. Akciju će nastaviti vrijedno čitave zime i pomoći pticama da prežive.

 [više]

  

 Slikovni rezultat za erasmus plus no background

 

 

 

 

 

 

 

 

Dogodilo se...

Portal za škole
CarNet novosti
Kalendar
« Siječanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

Jedem voće, mislim zdravo
CMS za škole logo
Osnovna škola Bršadin / , Bršadin / www.os-brsadin.skole.hr / ured@os-brsadin.skole.hr
preskoči na navigaciju