preskoči na sadržaj

Osnovna škola Bršadin

Izvještaji s putovanja

Završni sastanak-7-11.10.2019.-Naklo nad Notecia (Poljska)

Autor: Saša Ostojić, 30. 10. 2019. 18:16

Dana 6.10.2019. oko ponoći ravnateljica Tatjana lukić i ja, Saša Ostojić, uputili smo se sa troje učenika na završni sastanak u Naklo nad Notecia, u Poljsku. U 8:00 smo iz Budimpešte poletjeli za Varšavu, odakle smo se vlakom uputili u Naklo nad Notecia. Tamo smo stigli oko 16h gdje su nas dočekali domaćini. Učenici su rapoređeni u obitelji, a mi smo smješteni u hotel.

7.10.2019. otpočele su projektne aktivnosti. Počeli smo sa izradom multimedijalnih plakata u Glogsteru, a zatim smo preračunavali shopping baset iz naših valuta u EURO te rezultate objavili na Twinspace-u.

Nakon toga vježbali smo zajedničku pjesmu za završnu priredbu gdje će biti sumirani sve rezultati projekta. 

Večer je bila posvećena zabavi. U školskoj dvorani, nastavnici i roditelji domaćini su organizirali zabavu za učenike. Dva sata plesa i zabave.

8.10. 2019. Pripremali smo štandove koji će biti izloženi na završnoj priredbi. Stavljali smo različite suvenire iz Hrvatske te pripremili naša izvorna jela. U večernjim satima otišli smo u lokalni muzej gdje smo imali radionice slikanja na staklu, a zatim i upoznavanje sa povijesti grada.

9.10.2019. održana je završna priredba/sastanak. Domaćini su nam predstavili svoj folklor i pripremili priredbu za nas. Svi sudionici projekta, zajedno su otpjevali pjesmu projekta. Sve je to propratila regionalna televizija. S koordinatorima projekta, te učenicima koji su učestvovali u mobilnostima održan je intervju pred punim amfiteatrom. Nakon službenog dijela uslijedilo je neformalno druženje i uživanje u delicijama zemalja partnera.

Oko 14h uputili smo se u smjeru Krakov-a. Završni sastanak trebao je trajati samo dva dana, ali NA Slovačke i Italije nisu dozvolile mobilnost s učenicima kraću od 5 dana pa je na zadnjem organizacijskom sastanku u Italiji odlučeno da mobilnost traje 5 dana, te da se zadnja tri dana bude u Krakovu. Tu večer prespavali smo u Częstochowa.

U jutro 10.10.2019. smo posjetili svetište Jasna Gora, a zatim se uputili prema Krakovu. U Krakovu nas je dočekao vodič koji nam je pokazao sve znamenitosti grada te nas upoznao sa povijesti Krakova. Posjetili smo dvorac, zmajevu špilju, te na kraju rudnik soli, koji nas je najviše oduševio.

11.10.2019. U jutarnjim satima krenuli smo kući, Krakov-Budimpešta-Bršadin. Taj dan nismo učestvovali u projektnim aktivnostima, uz dozvolu naše NA, jer nam je problem bio put za nazad, bio je samo jedan let i to ujutro.

 [više]

Treći organizacijski sastanak (3-4.6.2019.) - Premana (Italija)

Autor: Saša Ostojić, 27. 8. 2019. 14:22

Dana 2. 6. 2019. ravnateljica OŠ Bršadin Tatjana Lukić i ja, Ivona Lisek, uputile smo se na transnacionalnu mobilnu aktivnost s ciljem realizacije Erasmus + projekta „Being united in the EU learning and travelling together“.

Na putovanje smo išle iz zračne luke Ferenc Liszt, Budimpešta u 6.10 h, a u zračnu luku Milano Malpesa došle smo u 8.00 h. Potom smo otišle u centar Milana, a u Premani su nas dočekale kolegice iz projekta u hotelu Alpino u kojem smo bile smještene.

Dana 3. 6. u školi je održan sastanak vezan uz projekt, utanačen je plan vezan uz putovanje u Poljsku (posjet Krakowu). Dogovoreno je da će svaka škola koja sudjeluje u projektu osmisliti pjesmicu vezanu uz projekt. Naša će škola napraviti priručnik za sigurno kampiranje. Nakon sastanka išli smo na planinarenje u alpeggio.

Dana 4. 6. nakon doručka u hotelu održan je sastanak u školi – potrebno je provjeriti pitanja i moguće odgovore na Kahoot kvizu vezana uz putovanja djece na projektu, dogovoreno ukloniti neke nedostatke u prezentaciji Shopping basket. Nakon sastanka posjetili smo Sanelli knives and scissors – tvornicu noževa u Premani.

5. 6. smo se uputili na zračnu luku Milano Bergamo, odakle smo imali let za Budimpeštu.

Prije putovanja kupljene su povratne karte od Budimpešte do Milana – zračne luke Milan Malpensa i od zračne luke Milano Bergamo do zračne luke Ferenc Liszt, Budimpešta.

Tatjana Lukić i nastavnica Ivona Lisek vratile su se u Osijek 5. 6. 2019. u 22.10 h.

 [više]

C4 - 4. mobilnost s učenicima (20-24.5.2019. Bršadin)

Autor: Saša Ostojić, 17. 6. 2019. 11:10

20.5.2019. u sklopu ERASMUS+ projekta Being United in EU-learning and travelling together otpočela je zadnja, četvrta po redu, mobilnost sa učenicima. Ovoga puta, mi smo bili domaćini.

U ponedjeljak smo nakon upoznavanja gostiju sa školom održali inforatičku radionicu gdje su se sudionici projekta upoznali sa programskim alatom AppGeyser pomoću kojega smo izrađivali pozadine za mobitele sa motivima naših škola. Isto tako izradili smo interaktivne plakate u Glogsteru gdje smo prikazali zanimljive trenutke prošlih mobilnosti.

U popodnevnim satima obišli smo kuću Milutina Milankovića u Dalju te manastir u Dalj planini.

U 19h održali smo „Međunarodnu večer“ gdje smo pozvali sve roditelje, lokalne radio postaje i naravno naše goste iz projekta. Svaka država je prezentirala svoju nacionalnu kuhinju, te zanimljive činjenice o svojim državama kroz prezentacije… A sve je završilo zajedničkim druženjem te uživanjem u tradicionalnoj kuhinji naših partnera i nas…

U utorak smo otišli u Ilok gdje smo obišli  muzej Odeskalki, vinske podrume, te uživali u panoramskoj vožnji turističkim vlakićem do Principovca gdje smo uživali u pogledu na beskrajna polja vinograda.

Nakon povratka iz Iloka naše nastavnice hrvatskog i srpskog jezika su organizirale kratku radionicu učenja jezika, gdje su učenici kroz pjesmu učili naš jezik.

Srijedu smo započeli sa informatičkom radionicom izrade igrice u programskom alatu Kodu. Pravili smo zračni hokej. U popodnevnim satima, nakon ručka, uputili smo se u etno selo Karanac u Baranji gdje smo uživali u olimpijadi starih sportova. Obilazili smo selo, slikali, a na određenim punktovima su nas čekale zanimljive igre.

U četvrtak smo obišli staru jezgru Osijeka te centar, a nakon toga smo se uputili u izviđački klub Javor. Članovi kluba su organizirali različite aktivnosti kako bi nas upoznali sa svojim aktivnostima. Učenici su naučili kako postaviti i porušiti šator. Igrali su različite igre koje izviđači igraju…Proveli smo dan bez mobitela i nikome nisu nedostajali, učenici su naučili što znači biti izviđač.

U petak smo svim sudionicima podijelili certifikate te krenuli u obilazak Vukovara. Posjetili smo županijsku vijećnicu, plovili solarnim brodom po Dunavu, a zatim obišli barokni dio grada. U popodnevnim satima smo u parku Adica organizirali piknik i radionice slikanja za učenike.

U večernjim satima smo se oprostili s dragim gostima te se vratili u svakodnevnicu sa puno lijepih uspomena…

 [više]

Arhiva naših vijesti   
  

 Slikovni rezultat za erasmus plus no background

 

 

 

 

 

 

 

 

Dogodilo se...

Portal za škole
CarNet novosti
Kalendar
« Siječanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

Jedem voće, mislim zdravo
CMS za škole logo
Osnovna škola Bršadin / , Bršadin / www.os-brsadin.skole.hr / ured@os-brsadin.skole.hr
preskoči na navigaciju