preskoči na sadržaj

Osnovna škola Bršadin

 


Vijesti

Stručni skup voditelja i suradnika učeničkih zadruga

Autor: Saša Ostojić, 6. 3. 2020. 09:25

U subotu 29.veljače u OŠ Vođinci, u Vođincima, održan je stručni skup za voditelje i suradnike učeničkih zadruga sa područja Vukovarsko- srijemske, Osječko- baranjske i Brodsko- posavske županije.

Na skupu je dogovoreno vrijeme i mjesto održavanja Županijske smotre te kriteriji ocjenjivanja koji će se primjenjivati na smotri. Nakon čega su uslijedile radionice: Izrada ogrlica od tkanine, Crtorez i Izrada nakita od drveta.

                                                                     Danijela Vukov, voditeljica UZ Panonija

 [više]

Bili smo na Međužupanijskoj suradnji Učeničkih zadruga!

Autor: Saša Ostojić, 28. 10. 2019. 23:45

U subotu 26. listopada 2019. godine, bili smo na Međužupanijskoj suradnji Hrvatske udruge učeničkog zadrugarstva Vukovarsko-srijemske i Osječko-baranjske županije u Iloku. Učenice 7. razreda Ivana Potvorski i Dijana Stojanović, zajedno s učiteljicom Danijelom Vukov, posjetile su Srednju školu Ilok.
Srednja škola Ilok ima nekoliko usmjerenja: Opću gimnaziju, Tehničara za računalstvo i Poljoprivredna usmjerenja (njih četiri). Učenice su imale priliku vidjeti školu, učenički dom, plastenik o kojem brinu učenici poljoprivrednih usmjerenja i vinski podrum.
Sudjelovale su  u radionicama, na kojima su naučile više o vegetativnom razmnožavanju ljekovitog bilja, izradi aranžmana od prirodnih materijala i pletenju ukrasnih kalića za cvijeće. Sve što su izradile mogle su ponijeti svojim kućama. Nakon radionica uslijedio je ručak i obilazak grada Iloka vlakićem. Susretu je nazočilo stotinjak učenika i voditelja učeničkih zadruga s ovih dvaju županija. Ovom prilikom zahvaljujemo se školi domaćinu koja nas je tako lijepo ugostila!

 [više]

UZ Panonija na 7.izložbi ručnih radova i starina

Autor: Saša Ostojić, 14. 4. 2019. 22:26

           U nedjelju 14. travnja, sudjelovali smo na  izložbi ručnih radova koju je postavila sekcija „Svilen konac“, SKD Prosvjeta pododbor Bršadin. Izložba je trajala od 11,00 do 19,00 sati, a došao ju je posjetiti i vladika episkop Osječko-poljske i baranjske eparhije koji je tog dana služio liturgiju u bršadinskoj crkvi Sv. Arhangela Gavrila. Naši učenici koji plešu pri KUD- u „Vaso Đurđević“ iz Bršadina svečano su otvorili ovu izložbu narodnom pjesmom.
Sekciju Svilen konac čine žene Bršadina, a trenutno ih vodi najstarija članica Anđelka Mitrović. Domaćice su se potrudile srdačno dočekati sve goste uz kavu i svježe pečene domaće lepinjice. Našoj školi i našoj školskoj zadruzi pripremile su štand na kojem smo i mi izložili naše skromne uratke vezane za Uskrs. Naša Učenička zadruga Panonija priprema dva sajma godišnje - Božićni sajam i Uskrsni sajam, a ove godine odlučili smo iznijeti Uskrsni sajam van škole te pokazati što radimo na našim izvannastavnim aktivnostima. Domaćini i njihovi gosti podržali su naš rad, kupovali naše ukrasne predmete i pozvali nas na  neka nova druženja. Ovim putem im se zahvaljujemo i poručujemo kako se veselimo budućoj suradnji i nadamo se da ćemo i mi imati priliku ugostiti vas u našoj školi!

Učiteljica hrv. j. u razrednoj nastavi i voditeljica zadruge:
Danijela Vukov

 [više]

Uskršnja radionica

Autor: Saša Ostojić, 25. 3. 2019. 09:41

U četvrtak 14. ožujka  održana je prva uskršnja radionica na kojoj su sudjelovale tri učenice šestog razreda: Anastasija Baić, Ivana Potvorski i Nidia Ilić. Radionicu je vodila voditeljica zadruge, učiteljica Danijela Vukov. Trajala je dva školska sata i za to vrijeme učenice su naučile nešto više o aranžiranju umjetnog cvijeća. Radovi će biti izloženi 14. travnja na izložbi ručnih radova Udruge žena sela Bršadina Svilen konac, na kojoj planiramo nazočiti kao gosti. U najavi su još dvije radionice prije uskršnjih praznika.

Učiteljica: Danijela Vukov.

 [više]

Arhiva naših vijesti   
  

 Slikovni rezultat za erasmus plus no background

 

 

 

 

 

 

 

 

Dogodilo se...

Portal za škole
CarNet novosti
Kalendar
« Listopad 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji

Jedem voće, mislim zdravo
CMS za škole logo
Osnovna škola Bršadin / , Bršadin / www.os-brsadin.skole.hr / ured@os-brsadin.skole.hr
preskoči na navigaciju