preskoči na sadržaj

Osnovna škola Bršadin

Izvještaji s putovanja

Četvrti transnacionalni projektni sastanak, Istanbul, Turska 19.- 23.8.2019.

Autor: Saša Ostojić, 30. 8. 2019. 08:03

Četvrti, posljednji transnacionalni sastanak projekta je održan prošli tjedan u Istanbulu, kod domaćina partnera. Sastanak je vodila glavna koordinatorica projekta Rikke B. Rassmusen iz Danske. Razrađivali smo odgovore na pitanja iz Finalnog izvješća projekta. Također su ravnatelji škola partnera iznosili mišljenja o održivosti rezultata projekta u školama, kao i hoće li i u kojoj mjeri primjenjivati pozitivne primjere prakse rukovođenjem škole. Koordinatori su iznijeli svoje dojmove i zaključke koliko je za njih privatno i profesionalno značilo biti u međunarodnom projektu, te hoće li im značiti za rad u školi i na projektima ubuduće. Nakon ovoga sastanka slijedi analiza Final reporta i evaluacija projektnih aktivnosti od strane danske Nacionalne agencije.

                                                                        Ljiljana Miletić, prof.

 [više]

Četvrta kratkoročna razmjena grupe učenika - Mađarska Vijest ima dokument u privitku

Autor: Saša Ostojić, 27. 8. 2019. 14:19

Četvrta kratkoročna razmjena grupa učenika za projekt ‘’Square Eyed Students’’ je provedena u tjednu od 8.-12.travnja u Csongrádu, Mađarska, dani putovanja su bili 7.4. (odlazak) i 13.4. (povratak). Tamo su učenici boravili 5 radnih dana u pratnji ravnateljice Tatjane Lukić i koordinatorice za projekt Ljiljane Miletić. Po dolasku u večernjim satima u nedjelju u Csongrád, učenici su smješteni u obitelji učenika domaćina.

 Prvog dana posjete smo imali govor dobrodošlice ravnatelja A.Kissa, obilazak njihove škole, prezentiranje naše škole, mjesta i države. Uslijedila je radionica o idealnoj školi 21.stoljeća te posjeta Gradskoj vijećnici i gradonačelniku. Učenici su u internacionalnim skupinama sa kartom upoznavali Csongrád. Dan smo završili međunarodnim popodnevom gdje smo kušali hranu iz zemalja partnera.

Narednih dana smo imali vrlo zanimljive radionice iz fizike, biologije, kemije te informatike- programiranje robota, ,,znanost je zabavna i jednostavna'', posjetili smo Nacionalni muzej Opusztaszer, istraživali Seged uz pomoć karte i sa zadacima. Upoznavali smo okolicu  Csongrád ana biciklovima uz rijeku Tisu do ušća, pekli kurtos kalacs (grilled cake) te zasadili ''SES'' drvo.

U četvrtak 11.4. je bio Dan poezije u Mađarskoj, te je glavna koordinatorica Rikke B. Rassmusen održala radionicu na temu bio pjesme- Digital dilemma, gledali smo spot danskog pjevača na temu ironije (Irony), sastavljali pjesme i analizirali ih. Kako je jedan od ciljeva projekta podizanje svijesti o pametnom korištenju Interneta i tehničkih pomagala, sastavljanjem riječi pjesme učenici su potaknuti na ova razmišljanja i da osvijeste koliko i kako se koriste telefonima, tabletima, itd. Sve pjesme je stavila na jedan papir. Prezentovali smo nacionalne/ lokalne sportove i imali radionice na otvorenome- u starom Csongrádu smo izrađivali nakit, grnčariju, pekli kolač ,,anđelova krila'' te ukrašavali i bojali jaja.

Radionice su učenicima bile interesantne jer kako im nazivi kažu, znanost umije biti zabavna i lagana.

Aktivnosti na otvorenome su bile zanimljivo zamišljene i cilj im je u potpunosti postignut- učenici su boravili na otvorenome, međusobno su socijalizirali, timski surađivali u rješavanju zadataka i vježbali govorne vještine.

Petak je bio zadnji dan našeg boravka u Csongrádu. Učenici su dobili svoje poklone, potvrde o sudjelovanju, te su se koordinatori škola partnera obratili svim učenicima. Nakon zajedničkog fotografiranja krenuli smo prema Budimpešti. U Budimpešti smo šetali uz Dunav, do tržnice. Imali smo zakazan obilazak zgrade Parlamenta. Zajedno smo večerali te otišli u smještaj. Subota nam je bila dan odlaska, pozdravili smo se sa ostalim učenicima putnicima i nastavnicima i krenuli u još jedan mali obilazak mađarske metropole. Autobusom smo iz Budimpešte krenuli ka Osijeku prepuni utisaka, uspomena, mirisa i okusa Mađarske.

U Osijek smo stigli u subotu u večernjim satima.

Bršadin, 17. travnja 2019.g.

                                                                                               Ljiljana Miletić, koordinator

 [više]

Izvješće o Drugoj Kratkoročnoj razmjeni grupa učenika (LTT 2)-Bršadin

Autor: Saša Ostojić, 27. 3. 2019. 22:12

Klikom ovdje možete pogledati Izvješće o Drugoj Kratkoročnoj razmjeni grupa učenika (LTT 2) koja je održana u Bršadinu od 4-13.3.2018.

 [više]

Arhiva naših vijesti   
  

 Slikovni rezultat za erasmus plus no background

 

 

 

 

 

 

 

 

Dogodilo se...

Portal za škole
CarNet novosti
Kalendar
« Kolovoz 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Jedem voće, mislim zdravo
CMS za škole logo
Osnovna škola Bršadin / , Bršadin / www.os-brsadin.skole.hr / ured@os-brsadin.skole.hr
preskoči na navigaciju