preskoči na sadržaj

Osnovna škola Bršadin

Login

Dogodilo se...

Kalendar
« Kolovoz 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Slikovni rezultat za erasmus plus no background

ŠKOLSKO ZVONO

Korisni linkovi
Lista linkova je prazna
Izvještaji s putovanja
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Transnacionalni sastanak u Latviji, Erasmus+,"Birds have to fly"
Autor: Saša Ostojić, 30. 1. 2020.

 
Tatjana Lukić / datum: 6. 12. 2019. 14:25

Prvi transnacionalni sastanak Erasmus + projekta pod nazivom „Brids have too fly“ otpočeo je u Jaunjegavi, 25. studenog 2019. godine i trajao je do 1. prosinca 2019. godine.

Dana, 25. studenog 2019. godine, Tatjana Lukić, ravnateljica škole uputila se s učiteljicom Danijelom Vukov na transnacionalni sastanak. Iz Bršadina stižemo do Budimpešte te letimo u Varšavu gdje provodimo dio dana prije leta za Rigu. Po dolasku u Rigu,  odlazimo u Jaunjegavu.

Za vrijeme sastanka upriličena je za sve sudionike posjeta školi u Jaunjegavi. Upoznali smo se s njihovim odgojno obrazovnim sustavom te posjetili nastavne sate geografije, povijesti, TZK i vrtić koji djeluje u sklopu školske ustanove. Budući da se u ovome mjestu velik značaj pridaje pjesmi i plesu, imali smo priliku posjetiti mnoga društva i na taj način upoznati njihovu običajnu tradiciju. U programu je navedeno da ćemo promatrati ptice, njihove hranilice i kaveze u Jaunjelgavi i okolici te obavljati druge korisne aktivnosti povezane s projektom. Planiran je susret s orintologom i posjet prirodnjačkom muzeju u Rigi. Na sastanku biran je logotip projekta, upoznat rad na e Twiningu. Učitelji su prezentirali svoje škole i nacionalnu pticu. Predzadnji dan učenici i djeca vrtičke dobi upriličili su svečani program. U petak, poslije svečanog programa i podjele certifikata, uslijedio je odlazak u Jurmalu, izletište na obali Baltičkoga mora te nastavak puta u smjeru Rige gdje stižemo u večernjim satima i upoznajemo se s njenim znamenitostima. Dan prije polaska domovima, proveli smo šetajući glavnim gradom Latvije i upoznali brojne  atrakcije i njena monumentarna zdanja. 

U vrijeme trajanja transnacionalnog sastanka s partnerima su utvrđene projektne aktivnosti tijekom dvogodišnjeg razdoblja, odnosno vremena provedbe projektnih aktivnosti. Partneri su usuglasili i precizirali vrijeme mobilnosti s učenicima. Precizirane su aktivnosti koje će se provesti  u svakoj zemlji partnera.  Prilikom održavanja sastanka utvrđeno je da će slovenski partner izraditi Web stranicu te koje će informacije ona sadržavati. Španjolski partner zadužen je za provedbu upitnika dok je Osnovna škola Bršadin  zadužena za Twin Space. Na sastanku je istaknuto da se lokalna zajednica i roditelji trebaju upoznati s projektom. U cilju promoviranja projekta i školske ustanove, dogovorili smo da ćemo pokušat dobiti medijsku pozornost u lokalnim novinama. Naglašeno je da dokumente, članke, fotografije treba čuvati za diseminaciju u završnom izvješću.

 

https://photos.app.goo.gl/e1bWrosJ9VYQcgEs6

https://photos.app.goo.gl/bU8RTyhQFMujyEqW7

https://photos.app.goo.gl/rkTo2CEkx9XC7YxJ6


The first transnational meeting of the Erasmus + project entitled "The Bride's Too Fly" began in Jaunegawa on November 25, 2019 and lasted until December 1, 2019.

At the time of the transnational meeting with partners, project activities were identified over a two-year period, that is, the project implementation time. The partners agreed and specified the time of mobility with the students. The activities to be carried out in each partner country are specified. During the meeting it was determined that the Slovenian partner would create a web site and what information it would contain. The Spanish partner is in charge of the implementation of the questionnaire while Brsadin Primary School is in charge of Twin Space. The meeting emphasized that the local community and parents should be introduced to the project. In order to promote the project and the school, we agreed that we would try to get media attention in the local newspaper. It was emphasized that documents, articles, photographs should be kept for dissemination in the final report.

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju